صفحهٔ اصلی
تعارض منافع به گواه تجارب عملی و پژوهشهای تجربی، ریشهی بسیاری از ناکارآمدیها، اختلالها و اشکال متنوع فساد است که منجر به تضعیف ظرفیت اجرایی حاکمیت و تشدید فقر و نابرابری و بیاعتمادی در جامعه میشود. مدیریت تعارض منافع یکی از پیش شرطهای اصلاح نظام حکمرانی و بازسازی و تقویت اعتماد و رضایت عمومی است. مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاد دانشگاهیدر راستای مطالعه و ترویج ابعاد مختلف تعارض منافع در ایران اقدام به راهاندازی ویکی تعارض منافع (دانشنامه مجازی مدیریت تعارض منافع) کرده است. این دانشنامه مانند دانشنامههای مجازی رایج باز و آزاد بوده و افزودن مدخل و اصلاح مداخل موجود توسط دیگر پژوهشگران و کاربران در آن امکانپذیر است.
ویکی تعارض منافع میتواند محلی برای تقاطع افکار، ایدهها و تلاشهای پژوهشگران، کارشناسان، خبرنگاران و عموم افرادی باشد که مسئلهی تعارض منافع را مسئلهای جدی برای نظام اجتماعی و اداری کشور دانسته و برای مدیریت و حل آن قائل به همکاری و همافزایی هستند.
در ویکی تعارض منافع تجارب، دانش و آگاهیهای فردی نویسندگان به اشتراک گذاشته شده و فرصتی برای تصحیح و پالایش متقابل و جمعی تحلیلها و دیدگاههای نویسندگان فراهم میشود. منطق ویکی تعارض منافع، استفاده از همافزایی و خرد جمعی برای تقویت ذخیرهی دانش مدیریت تعارض منافع است.
درباره مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه
توانمندسازی جامعه و حاکمیت ایدهی تقویت همزمان ظرفیتهای جامعه و حاکمیت را برای توسعه مدنظر دارد. برای توسعهی پایدار نیازمند حضور همزمان جامعه و دولت قوی هستیم؛ ضعف و خلل در هر یک از این دو طرف، باعث شکنندگی مسیر توسعه میشود؛ توسعهی آمرانه و دولتمحور همان اندازه در معرض بیثباتی است که توسعهی اجتماعمحور در فقدان دولت قوی. بنابراین اگر مسیری برای توسعه بتوان متصور بود از رهگذر تقویت ظرفیتهای ایدهپردازی و اجرایی هر دو سوی این معادله است. توانمندسازی جامعه مستلزم تقویت همکاریهای جمعی، نهادها و تشکلها و بسط حوزهی فعالیت انجمنهای داوطلبانه است؛ توانمندسازی حاکمیت نیز مستلزم گذار از حامیپروری به حاکمیت قانون و استحکام نظام بوروکراتیک به عنوان مقدمه و پیشنیاز دموکراسی است. دموکراسی در فقدان حاکمیت قانون و نظام اداریِ واجدِ خودمختاری نسبی، به حامیپروری و دموکراسی فرمال تودهای بدل میشود.
مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه مجموعهای متشکل از دانش آموختگان رشته های علوم انسانی و اجتماعی است که تلاش میکنند تا از طریق ایجاد و تقویت شبکههای اصلاحی بتوانند گامهایی در حل مسائلی همچون تقویت ظرفیت اجرایی حاکمیت، توانمندسازی جامعه، شفافیت، مقابله با فساد، فقر، نابرابری و تعارض منافع، برداشته و از رهگذر گسترش حکمرانی شبکهای، زمینه را برای کارآمدسازی حاکمیت و تقویت جامعه مدنی فراهم آورند.
کارشناسان مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه از دانشآموختگان رشتههای اقتصاد، علوم اجتماعی، علوم سیاسی دانشگاهای برتر کشور بوده و به طور مشخص با ترکیب مباحث آکادمیک و مباحث عملی و شناسایی مسائل در حوزهای ذکر شده تلاش دارند راهحلی کاربردی و امکانپذیر برای مسائل ارائه کنند.
شیوهنامه بنواژه (مدخل) نویسی در ویکی تعارض منافع
برای استفاده از توضیحات بیشتر به شیوهنامه بنواژه (مدخل) نویسی در ویکی تعارض منافع رجوع کنید.